MOED


Ben jij actief in het sociale domein of de zorg en heb je zelf een ingrijpende levenservaring doorgemaakt? Heb je minimaal een MBO-3 werk- of denkniveau en werk je met cliënten met psychische en of psychosociale problemen? Heb je besloten dat het tijd is open te zijn over je ervaringen en overweeg je deze om te zetten naar ervaringsdeskundigheid? Dan is de eenjarige opleiding MOED, Medewerkers Opleiding ErvaringsDeskundige vast iets voor jou. Deze opleiding is een co-productie van Howie the Harp™ met ROC Zadkine en wordt op basis van het MBO keuzedeel Ervaringsdeskundigheid aangeboden.

Programma

In de opleiding staan ontwikkeling van ervaringskennis, theoretische en praktijkkennis op het programma. Hiermee maak je de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige eigen. Tijdens de opleiding staat er een persoonlijke coach voor jou klaar bij wie je terecht kunt met vragen over alle aspecten van de opleiding.

Via een blended programma (deels online, deels contactonderwijs) volg je eens per twee weken een dag opleiding. In totaal zijn dit 18 dagen. Daarop volgen nog enkele dagen voor de eindpresentaties. Daarnaast besteed je 570 uur aan praktijkgerelateerde portfolio-opdrachten onder begeleiding van een collega (ervaringsdeskundige).

DOWNLOAD HIER DE FOLDER MOED

Het programma bevat de volgende thema’s:

Persoonlijke ontwikkeling

De competenties van de ervaringsdeskundige

Achtergrondkennis over ervaringsdeskundigheid

Tools voor in de praktijk

Het is heel anders om als ervaringsdeskundige je team in te stappen, ik twijfelde echt aan alles maar door de erkenning en herkenning bij elkaar voelde ik me stap voor stap zekerder.

- Esther Deibel, oud-student en coach Howie Brabant

Kosten en locaties

De kosten voor de opleiding bedragen 2.250 euro.  Bij voldoende inschrijvingen starten we op de locaties; Rotterdam, Amsterdam en Brabant. Heb je interesse? Laat het ons weten door een mail te sturen naar howietheharpmme@pameijer.nl dan nemen wij contact met je op.

Diploma en aan de slag

Deze opleiding is een co-productie van Howie the Harp™ met ROC Zadkine en wordt op basis van het MBO keuzedeel Ervaringsdeskundigheid aangeboden. Aan het einde van de opleiding wordt jouw portfolio en daarmee jouw ontwikkeling beoordeeld en beloond met een MBO keuzedeel certificaat (indien je reeds een afgeronde zorgopleiding hebt op MBO-4 niveau wordt het resultaat opgenomen in het diplomaregister). Hiermee kun je solliciteren naar de functie van ervaringsdeskundige of je profileren als medewerker met ervaringsdeskundigheid binnen de organisatie waar je werkt.