Beautiful Blur Bright 1471041

Nieuws

Leefstijl en vitaliteit initiatieven

Inmiddels hebben ook fitnesscentra, sportclubs en zwembaden inmiddels hun deuren gesloten. Als het even kan, moeten we zoveel mogelijk binnen blijven. Maar hoe zorgen we als huismussen nou dat we fysiek én mentaal een beetje fit blijven? Hier delen we leefstijl en vitaliteit initiatieven.

Oogyoga. Veel op het beeldscherm gestuurd vanwege thuiswerk of digitale lessen ? Geef je ogen yoga!

https://www.yogaonline.nl/blog/5-manieren-om-goed-voor-je-ogen-te-zorgen/

Pilates tijdens Corona. Omdat we niet naar de sportschool kunnen en toch onze conditie willen behouden heb ik voor mijn leerlingen een les online gezet. Ook anderen mogen hem gebruiken natuurlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=DTneQTKXb7Q&feature=youtu.be

Hoe blijf je fit tijdens de coronaquarantaine?  aast scholen, restaurants en kroegen hebben ook fitnesscentra, sportclubs en zwembaden inmiddels hun deuren gesloten. Als het even kan, moeten we zoveel mogelijk binnen blijven. Maar hoe zorgen we als huismussen nou dat we tot 6 april fysiek én mentaal een beetje fit blijven?

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/artikel/5058386/hoe-fit-te-blijven-tijdens-quarantaine-corona-coronavirus-cod19

Goed voor jezelf zorgen; 5 leefstijltips. Het aantal besmettingen en doden door het coronavirus loopt in ons land in rap tempo op. Helaas is er nog geen geneesmiddel tegen de ziekte COVID-19 die het virus veroorzaakt. Wat je zelf wél kunt doen: goed voor jezelf zorgen, eigenlijk net als altijd. Deze vijf leefstijltips helpen hierbij.

https://www.plusonline.nl/coronavirus/5-leefstijltips-in-tijden-van-het-coronavirus

Tips tegen stress  Nu de hele wereld in de ban is van het coronavirus, neemt de spanning en ongerustheid onder de bevolking toe. Wat als ik (ernstig) ziek word door het virus? Wat voor gevolgen hebben de overheidsmaatregelen voor mijn werk, de operatie die nu niet doorgaat, mijn portemonnee? Vragen die allemaal tot onzekerheid en stress leiden. Zeven tips tegen stress tijdens de coronacrisis.

https://www.plusonline.nl/coronavirus/7-tips-tegen-stress-tijdens-de-coronacrisis

Oud-marinier uit Groningen geeft tips over thuisisolatie en waarschuwt: 'Verveling is een monster'  Patrick weet waar hij het  over heeft. Hij is al tien jaar jaar Sport en Weerbaarheidstrainer bij Justitie en de marine. ,,Ik heb wel eens meer dan acht weken ergens voor de Afrikaanse kust gedobberd en verveling is je grootste vijand. Bij dit soort situaties moet je plannen maken.”Dat de muren op een gegeven moment op je afkomen is niet het grootste probleem. ,,Het is heel belangrijk om met een voldaan gevoel naar bed te gaan.” Dat kan door klusjes te doen of regelmatig te sporten. En dan niet zomaar wanneer de zin er is. Regelmaat is het sleutelwoord.

https://www.dvhn.nl/groningen/Oud-marinier-uit-Groningen-geeft-tips-over-thuisisolatie-en-waarschuwt-Verveling-is-een-monster-25465690.html