Foto Bij Artikel Film

Nieuws

Kunst en cultuur initiatieven

Bioscopen, filmtheaters en musea zijn gesloten. Filmpremières zijn door het coronavirus opgeschort. Maar er zijn ook prachtige alternatieven. Hier delen we graag de Kunst en cultuur initiatieven.

 

Quarantainekunst Om je hoofd leeg te maken, inspiratie op te doen, lekker in beweging te blijven of omdat je een creatieve uitlaatklep zoekt. Iedere werkdag bieden we online een korte, gratis workshop aan: voor kinderen en volwassenen. Rechtstreeks vanuit de woonkamers van onze docenten. Hier kun je alle workshops terugkijken. Doe je mee?

https://www.skvr.nl/cursussen/quarantainekunst

Gratis films via FILM1 KPN en Ziggo hebben onder de meer de betaalzender Film1 een maand lang beschikbaar gemaakt voor televisieklanten. Zo kunnen klanten wanneer ze thuis blijven als gevolg van de coronacrisis genieten van een ruim pakket aan films.

https://androidworld.nl/entertainment/kpn-en-ziggo-film1-betaalzenders-gratis/

Gratis documentaires IDFA Het International Documentary Filmfestival Amsterdam (Idfa) biedt gratis zo’n driehonderd documentaires aan die thuis te streamen zijn.

https://www.trouw.nl/binnenland/naar-de-film-gaan-zit-er-door-corona-even-niet-in-dus-biedt-idfa-gratis-documentaires-aan~be3e8e96/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

BettyAsfaltTV via Youtube  Paul Haenen, eigenaar van het Betty Asfalt Complex heeft alle artiesten, schrijvers en kunstenaars van Nederland uitgenodigd om in zijn theater, het Betty Asfalt Complex, korte filmpjes en bijdragen op te nemen voor het Nederlandse publiek. Deze plaatst hij op zijn eigen YouTube-kanaal. Betty Asfalt TV

Maak een virtuele tour door 12 wereldberoemde musea 12 Wereldberoemde Musea die je kunt bezoeken via een virtuele tour.

https://www.travelandleisure.com/attractions/museums-galleries/museums-with-virtual-tours