Mireille

Nieuws

De opleiding volgen in de gevangenis, lukt dat?

Mireille wilde de opleiding Howie the Harp volgen maar had nog een gevangenisstraf open staan. Hoe pakte ze dit aan?

"Mijn weg naar Howie was geen makkelijke, een weg die ik niet zou willen inruilen. Het verleden kan niet worden teruggedraaid, het is wat het is! 

Howie Coach op bezoek in gevangenis
Howie heeft mij de inzicht gegeven om het verleden in te zetten als krachtige tool om het beste uit mezelf te halen en de beste versie van mezelf te zijn. 
In 2019 ben ik begonnen met Howie. Datzelfde jaar moest ik een oude gevangenis straf uit gaan zitten en kon ik mijn opleiding niet afmaken. Samen met Roger, mijn coach van Howie the Harp, heb ik ervoor kunnen zorgen dat ik de theorie gedeelte van de opleiding in de gevangenis heb kunnen afmaken. Dit gebeurde digitaal. Het contact tussen Roger en ik liep tijdens mijn detentie door. Roger is mij zelfs komen bezoeken in de gevangenis! Talk about a dedicated Coach! 

Stage, diploma en een baan aangeboden
Maart 2021 ben ik vrij gekomen en mocht ik met een andere klas van Howie het terugkomonderwijs volgen om mijn diploma te halen. Tijdens mijn stageperiode is mij een baan aangeboden als Jobcoach van Ex-gedetineerden. Hier heb ik één jaar  gewerkt. Momenteel ben ik in dienst van de Gemeente Rotterdam en begeleid ik Statushouders naar een betaalde baan. Dit combineer ik met mijn eigen onderneming Mecare Coaching & Consultancy. Mecare is een Coaching en Consultancy bureau dat Primair ex-gedetineerden ondersteuning biedt met het halen van zijn of haar doelen. MeCare betekent veel voor mij. Het vormt de basis van deze onderneming. Het gaat over mijn eigen pad dat ik heb bewandeld en nog aan het bewandelen ben. Het omzetten van negatieve ervaringen in positieve zaken.

Zelfinzicht en bewustwording 
Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander dat de weg naar herstel geen makkelijke is! Daarom zet ik mij in om anderen te motiveren en inspireren de beste versie van zichzelf te worden! Zelfinzicht en bewustwording zijn voor mij mijn grootste prestaties, dit heb ik dankzij deze opleiding kunnen behalen. Dit ik wil meegeven zodat een ieder die bezig is met zijn of haar pad naar herstel dit kan ervaren."

Meer informatie over Mecare vind je op de website van Mecare of mail je vraag naar info@mecarecoaching.nl