Autumn Colorful Colourful 33109

Verhalen

Evelien Hulshof

Ik ben Evelien Hulshof. 28 jaar uit Nijmegen waar ik met veel plezier samenwoon met mijn vriendin, hond en twee katten.

Door allerlei gebeurtenissen en een kwetsbaarheid heb ik, toen ik begin twintig was, een depressie gekregen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn lerarenopleiding niet heb afgemaakt en er een hele tijd tussenuit ben geweest.

Ik heb ervaring opgedaan in de psychiatrie en met het leven met een kwetsbaarheid. Het heeft een aantal jaar geduurd, maar nu kan ik wel zeggen dat ik voor een groot gedeelte hersteld ben. Dat betekent niet dat ik nergens meer last van heb, maar wel dat ik met mijn kwetsbaarheid om kan gaan.

Toen ik voor het eerst van de term ervaringsdeskundige hoorde was ik verbaasd dat ik die niet was tegengekomen tijdens alle behandelingen die ik heb gehad. Ik denk dat het mij erg geholpen had om te praten met iemand die hetzelfde had doorgemaakt en eruit was gekomen.

Hoe meer ik hierover na dacht, hoe meer ik dacht; dat wil ik doen! Mensen die in een moeilijke periode zitten in hun leven helpen met mijn eigen ervaringen. En zo kwam ik in contact met de opleiding Howie the Harp en ik wist meteen dat ik dat wilde gaan doen.

Op de opleiding leer ik om mijn eigen ervaringen te gebruiken om anderen te helpen. Ik leer ook ontzettend veel van de ervaringen van anderen. Zo ontwikkel ik mijn eigen visie op de psychiatrie en ik vind dat er nog veel gedaan kan worden. Iedereen moet herstel ondersteunende zorg krijgen binnen de psychiatrie omdat er voor iedereen perspectief is. Iedereen kan herstellen! Dat wil ik uitdragen en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen!