Foto29

Verhalen

Angsten overwinnen is simpelweg beginnen

Lin Janssen is een van de studenten die 6 maart jl. gestart is in de derde klas van Howie the Harp™ in Arnhem. Zij neemt ons mee in haar eerste week bij Howie the Harp™.

Met knikkende knietjes stap ik de eerste dag de klas binnen. Twee uur te laat, vanwege storing in de trein. Ik baal, bang voor de reacties.

Al snel worden deze angsten weggevaagd wanneer ik warm word ontvangen, geïnteresseerd vragen ze naar mijn reis en word ik meegenomen voor een kopje koffie of thee. De klas heeft een korte pauze en dit geeft mij de tijd om even te landen. Te wennen aan de ruimte en de mensen om me heen.

Die dag, de eerste week, ze gaan enorm snel. We leren elkaar kennen en ik merk dat de verbinding in de groep al snel gelegd is. Hieraan hebben de docenten, de coaches en de groep die samengesteld is een groot aandeel, ze combineren inspanning en ontspanning, geven ons de ruimte te wennen aan deze nieuwe structuur en komen met fijne opdrachten om elkaar, en onszelf beter te leren kennen. Het maakt me enthousiast, elke dag weer, om de volgende dag vol energie terug te komen.

Uitdagingen, die ik vorig jaar nog tegenslagen zou noemen, ga ik aan en durf ik te bespreken in de groep. Veel gaat anders dan ik gepland had, en voorheen zou ik me hierdoor uit het veld laten slaan. Door de coaches en de veiligheid van de groep heb ik keer op keer kriebels als ik naar huis ga, en zin om weer terug te komen.  

 Lin Janssen, student Howie the Harp™ 3 Arnhem