Aline

Nieuws

Even voorstellen... coördinator Howie the Harp Amsterdam

Aline Kramer (54) , sinds 1 oktober aan de slag als coördinator van Howie the Harp, de opleiding tot ervaringsdeskundigen, die HVO-Querido sinds 2018 in Amsterdam onder haar vleugels heeft.

Een nieuwe baan, die past op de weg van een nieuw avontuur, na onze verhuizing van Urk (de Parel van Flevoland;-) naar Haarlem, ook een prachtstad.

Onze zoon (19) en pleegdochter (18) wonen inmiddels niet meer thuis. Samen met mijn man zijn we als community builders in onze wijk in Haarlem gaan wonen. Omdat we geloven in het delen van ons huis, tafel en leven met andere mensen. Een erfenis van het allebei geboren zijn in behoorlijk grote gezinnen en getogen zijn op het voormalige eiland Urk. In ons verbouwde huis bieden we plaats aan een 3e jaars geneeskunde studente van 20 en hebben een herbergkamer voor mensen die er tijdelijk even tussenuit moeten. 

CV
Mijn CV is bijna net zo gelardeerd als de meeste van onze Howie studenten, nooit gepland of in ieder geval niet als doel om carrière te maken. Ik vind werken met mensen die niet in een malletje passen,  het leukste wat er is. Ik ben in 1982 als 16-jarige begonnen in de vis (hoe kan het ook anders op Urk) en als laatbloeier door allerlei levensgebeurtenissen op weg gegaan altijd werkend en altijd blijvend studeren in de  Psycho Sociale Dienst en Hulpverlening. Vanaf 1992 in volgorde: Klantmanager bij de Sociale dienst, behandelaar in een orthopedagogisch centrum Utrecht, Raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming (strafzaken) Lelystad, Coördinator Taakstraffen, Bedrijfsmaatschappelijk Werker bij Sociale Werkvoorzieningen, Coördinator Centrum Jeugd en Gezin, Coördinator van Stichting Present Kampen en sinds een aantal jaren heb ik ook mijn onderwijsbevoegdheid om in Beroeps en Volwassen Educatie te doceren. Ook leuk te melden: ben in 2017 verkozen toch landelijk bruggenbouwer. 

Een ontdekkingstocht
Werken bij HVO-Queriodo en werken in Amsterdam is ook een avontuur, de grootte van de organisatie is even wennen. Het werken als coördinator bij Howie de Harp is een ontdekkingstocht op veel manieren. De functie die ik mag invullen is organisatorisch heel divers en voor HVO-Querido zelf ook nog nieuw. Ik werk in en met een fijn team collega's op de leslocatie van Howie in het souterrain van de Aalberssestraat Amsterdam. De studenten die bij ons in opleiding zijn, hebben stuk voor stuk levensontwrichtende levenservaringen in hun rugzak zitten waar ze grotendeels van hersteld zijn. De persoonlijke ervaring zetten ze, ondersteund door een theoriegedeelte van 5 maanden met 4 dagen per week school om in ervaringsdeskundigheid. Ze ontwikkelen daarna, in een praktijkperiode van 6 maanden beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige. Een boeiend proces!

Als de studenten op stage gaan, breekt er ook voor mij als coördinator weer een andere fase aan. De werving en selectie voor het nieuwe studiejaar bijvoorbeeld. Ook ga ik vanaf februari met veel plezier 'de boer op' in het Amsterdamse om voor de opleiding ook andere partijen enthousiast te maken. Genoeg uitdaging dus de komende tijd. 

Mocht je geïnteresseerd zijn om meer van mij en/of Howie te horen/weten, bel gerust. Mocht je ideeën hebben welke partijen vooral interessant zijn om mee te nemen in het verbinden aan de opleiding, laat me dat dan ook vooral weten! Door een veelheid van raadgevers komt altijd iets tot stand. Mijn nummer is 06 294 147 99